CadillacCadillac chiptuning specialist

chiptuning  CadillacJe wilt meer vermogen en tegelijk brandstof besparen op je Cadillac?
Met onze Cadillac maatwerk chiptuning is dit mogelijk!

Wij kunnen vermogensoptimalisatie voor vrijwel alle Cadillac types uitvoeren. Mocht je Cadillac er niet tussen staan, neem dan even contact op. Het vermogen, koppel en bovenal het rijcomfort zal toenemen door het optimaliseren van de software.

Middels chiptuning worden de parameters van de Cadillac motermanagementsoftware beter afgestemd. Door deze optimale afstemming geeft Cadillac chiptuning;

  • Extra vermogen tot wel 25%;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een substantieel zuinigere Cadillac, tot wel 5% besparing op brandstof;

Kortom; Door het chiptunen van je Cadillac ben je behoorlijk minder geld kwijt bent aan brandstof door zuinigere motorprestaties. En daarnaast krijgt je Cadillac ook meer vermogen.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Cadillac

Acceleratie verbetering

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Cadillac . De vertraging in de ontsteking reduceren wij, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je overwegend bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het remmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks parameters in de software die direct betrekking hebben op het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en de brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling kunnen beschadigen. Te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename langzaam op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is ontzettend bepalend. Meestal wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je normaliter helemaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden meteen meer kracht merkbaar is.

Cadillac chiptuning maatwerk

Moderne Cadillac modellen zijn vandaag de dag uitgerust met een ECU, ook wel het regelapparaat genaamd. Dit regelapparaat is als het ware het brein van de Cadillac motor. Het regelt onder andere het moment van ontsteking, de exacte hoeveelheid ingespoten brandstof, inspuit duur, bgrenzing van de koppel etc. De computer is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door een software aanpassing is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst haalbaar. Dit uit zich in een onbetwistbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de vermogenswinst aanzienlijk lager, omstreeks 6 tot 8%.

Waarom gebruikt Cadillac deze marge zelf niet?

Een vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Cadillac fabrikant de software niet optimaal af. De auto’s van Cadillac worden in veel landen verkocht. De software wordt daarom afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook cruciaal vanwege allerhande factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden, slechte onderhoudsintervallen, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder gevaar motoroptimalisatie plaatsvinden.

Brandstofbesparing na Cadillac chiptuning?

Uitgaande van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door het optimaliseren van alle parameters, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een besparing gerealiseerd worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk..

Meer weten over Cadillac chiptuning? Neem contact op