FAQ

Is tuning aan de ECU herkenbaar door de diagnoseapparatuur van garages?

Wij kunnen de software eenvoudig terugzetten naar de originele fabrieksinstellingen. Dit valt volledig onder onze waarborg. De software die wij gebruiken voor het chiptunen van uw auto wordt op deze manier niet waargenomen door de diagnoseapparatuur van autodealers en garages, waardoor u de fabrieksgarantie op uw auto behoudt.

Is chiptuning slecht voor mijn auto?

Nee, chiptuning is slecht voor de motor noch voor de auto. De specialistisch ontwikkelde software verbetert het rendement van uw motor. De software van Scholtmeijer Tuning is ontwikkeld zodat de motor niet overbelast raakt en ten allen tijde binnen de veilige waarden van de fabrikant blijft. Uw auto hoeft dan ook niet vaker naar de garage voor een onderhoudsbeurt en de levensduur van uw auto en/of motor is na chiptuning niet verminderd.

Hoe lang krijg ik garantie op de software aanpassingen?

U ontvangt 36 maanden garantie op onze software aanpassingen.

 Waarom chiptunen autofabrikanten de software niet in de fabriek?

Een autofabrikant produceert doorgaans massaproducten die overal ter wereld goed moeten functioneren, ook onder zeer slechte omstandigheden. Daarom houden de fabrikanten rekening met factoren zoals een variërende brandstofkwaliteit en lange onderhoudsintervallen. In Europa is de brandstofkwaliteit en de kwaliteit van de motorolie zeer hoog. Ook worden auto’s doorgaans goed onderhouden. Dit biedt de mogelijkheid tot chiptuning.
Scholtmeijer Tuning stemt de software van de auto af, op de specifieke eigenschappen van de auto en houdt hierbij rekening met uw persoonlijke rijgedrag en voorkeuren. Voor een fabrikant is het onmogelijk en zeer kostbaar om elke ‘auto op maat’ te maken.

 Zijn er bijzonderheden bij auto’s met automatische transmissie?

In de meeste gevallen wordt de versnellingsbaksoftware automatisch gesynchroniseerd met de geoptimaliseerde software van de verbindingsmotor. Het kan voorkomen dat de software van de automaat moet worden aangepast aan het veranderende motormanagement. Scholtmeijer Tuning neemt deze aanpassingen mee in het chiptunen. Enkele voorbeelden van deze transmissies zijn DSG, Nultitronic, en 7G-Tronic.

Kan de originele software teruggeplaatst worden?

Ja, de originele software kan worden teruggeplaatst. Scholtmeijer Tuning bewaart de originele software in een database. Wanneer u de auto verkoopt of als deze terug moet naar de leasemaatschappij, plaatsen wij de oorspronkelijke software kosteloos terug.

Hoe zit het met het verbruik van de motor?

Het brandstofverbruik van een turbodiesel of turbo benzinemotor neemt bij een constante rijstijl tot wel 10% af na optimalisatie van de software. Dit is mogelijk doordat het rendement van de motor wordt verhoogd, waardoor er meer energie uit de brandstof wordt gehaald.

Hoe zit het met de slijtage van de motor?

Onze software is ontwikkeld op een testbank en langdurig gestest onder wisselende omstandigheden. Bij normaal gebruik is verhoogde slijtage niet waargenomen. Daarnaast bouwen motorenfabrikanten een ruime veiligheidsmarge die niet wordt overschreden na chiptuning.

Tips van Scholtmeijer Tuning:

Voor optimaal plezier van uw voertuig raden wij u aan om:

  • de motor altijd geleidelijk warm te rijden en na een lange reis of zware belasting goed af te laten koelen
  • u te houden aan de door de fabrikant aangegeven onderhoudscyclus en defecten altijd zo spoedig mogelijk te repareren.
  • de door de fabrikant voorgeschreven motorolie en onderdelen te gebruiken
  • benzine met een octaangehalte van 98% te tanken. Dit raden wij ten zeerste aan voor TFSI motoren.
  • brandstoffen zoals Shell V power, Total Excellium of BP Ultimate te tanken. Alle verbrandingsmotoren presteren optimaal wanneer u dit type brandstof gebruikt