AlpinaAlpina chiptuning specialist

chiptuning  AlpinaEen Alpina met meer koppel en vermogen en gelijktijdig zuiniger?
Maatwerk Alpina chiptuning maakt dit mogelijk!

Wij kunnen vermogensoptimalisatie voor vrijwel alle Alpina types uitvoeren. Mocht je Alpina er niet tussen zitten, neem dan even contact op. Door het optimaliseren van de software zal het rijcomfort, vermogen en koppel toenemen.

Tijdens de tuning van de Alpina worden de parameters van de programmatuur beter afgestemd. Door deze optimale afstemming levert Alpina chiptuning grofweg;

  • Tot meer dan 25% aan extra vermogen;
  • Extra trekkracht; winsten tot meer dan 30% zijn realistisch;
  • Een betere afstemming zorgt in veel gevallen voor een brandstofbesparing boven de 5%;

Kortom; Door het chiptunen van je Alpina ben je aanmerkelijk minder geld kwijt bent aan brandstof door zuinigere motorprestaties. En tegelijkertijd krijgt je Alpina ook meer vermogen.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Alpina

Verbetering acceleratie

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Alpina worden verlaagd . Wij beperken daarnaast de vertraging in de brandstofontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je hoofdzakelijk bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt vlak na het remmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een aantal software parameters die rechtstreeks verband houden met het verbruik van brandstof. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lage toeren. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename langzaam op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is enorm bepalend. Vaak wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je merendeels helemaal niet vol gas zal rijden. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden meteen meer kracht merkbaar is.

Alpina chiptuning op maat

Hedendaagse Alpina modellen zijn vandaag de dag voorzien van een ECU, ook bekend als het regelapparaat. De ECU is het brein van de Alpina motor. Het regelt bijvoorbeeld het ontstekingsmoment, de hoeveelheid ingespoten brandstof, de duur hiervan, koppelbegrenzing etc. De ECU is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door een software aanpassing is bij turbomotoren een vermogenswinst denkbaar van 20 tot 40%. Dit uit zich in een voelbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de winst aanzienlijk lager, circa 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Alpina deze marge niet zelf?

Een terechte vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Alpina fabrikant de software niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een aanzienlijk aantal landen ingezet worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel vanwege allerhande redenen. Denk hier bijvoorbeeld aan extreem weer, slechte onderhoudsintervallen, lage brandstof kwaliteit etc. In Nederland verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder gevaar motoroptimalisatie plaatsvinden.

Hoe is het verbruik na Alpina chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door het optimaliseren van alle parameters, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik gerealiseerd worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar ook niet minder..

Meer weten over Alpina chiptuning? Neem contact op