Chiptuning Volvo s60Volvo s60 chiptuning specialist

chiptuning Volvo s60
Minder brandstofkosten en desondanks meer vermogen met je Volvo?
Met onze Volvo maatwerk chiptuning is dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Volvo s60 heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Volvo. Wij zijn specialist in het tunen van uw Volvo s60.

U ervaart bij een Volvo s60:

  • Extra vermogen tot wel 25%;
  • Meer trekkracht, meer dan 30% is haalbaar;
  • Een optimale afstemming zorgt in veel gevallen voor een brandstofbesparing tot boven de 5%;

Overzicht Volvo s60

Chiptuning Volvo s60 1.6 D2 115 pk
Chiptuning Volvo s60 1.6 D2 2012 115 pk
Chiptuning Volvo s60 2.0 D4 163 pk
Chiptuning Volvo s60 2.0 lpt
Chiptuning Volvo s60 2.0T 163 pk
Chiptuning Volvo s60 2.0T 180 pk
Chiptuning Volvo s60 2.4 140 pk
Chiptuning Volvo s60 2.4 D5 163 pk
Chiptuning Volvo s60 2.4 D5 185 pk
Chiptuning Volvo s60 2.4 D5 2012 215 pk
Chiptuning Volvo s60 2.4D 126 pk
Chiptuning Volvo s60 2.4D 130 pk
Chiptuning Volvo s60 2.4T 200 pk
Chiptuning Volvo s60 2.5T 210 pk
Chiptuning Volvo s60 D3 163 pk
Chiptuning Volvo s60 R 300 pk
Chiptuning Volvo s60 T3 150 pk
Chiptuning Volvo s60 T5 250 pk
Chiptuning Volvo s60 T5 250 pk

Staat je Volvo s60 er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Volvo s60 chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Volvo s60 chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Volvo s60

Acceleratie verbetering

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Volvo . De vertraging in de ontsteking verminderen wij, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het echt gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je hoofdzakelijk bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt vlak na het remmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks parameters in de software die direct verband houden met het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename gaandeweg op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is enorm fundamenteel. Regelmatig wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je merendeels helemaal niet vol gas zal rijden. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden direct meer kracht merkbaar is.

Volvo chiptuning op maat

Hedendaagse Volvo modellen zijn tegenwoordig uitgerust met een ECU, ook wel het regelapparaat genoemd. De ECU is het brein van de Volvo motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, de duur hiervan, bgrenzing van de koppel etc. De computer heeft een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst te realiseren. Dit uit zich in een voelbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de winst een stuk lager, circa 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt de Volvo fabrikant deze winstmarge zelf niet?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Volvo de software zelf niet optimaal af. De auto’s van Volvo worden in legio landen verkocht. De software wordt daarom afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel wegens allerlei redenen. Denk hier bijvoorbeeld aan extreem weer, slecht onderhoud, lage kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder gevaar voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Hoe is het brandstofverbruik na Volvo chiptuning?

Bij behoud van dezelfde tijstijl kan door optimalisatie van alle parameters, zeker bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een besparing verwezenlijkt worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Volvo s60 chiptuning? Neem contact op