Chiptuning Volkswagen PoloVolkswagen Polo chiptuning specialist

chiptuning  Volkswagen  Polo
Een Volkswagen met meer koppel en vermogen en tegelijkertijd zuiniger?
Maatwerk Volkswagen chiptuning maakt dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Volkswagen Polo heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Volkswagen. Wij zijn specialist in het tunen van uw Volkswagen Polo.

U ervaart bij een Volkswagen Polo:

  • Tot meer dan 25% aan extra vermogen;
  • Meer trekkracht, meer dan 30% is haalbaar;
  • Een optimale afstemming zorgt in veel gevallen voor een brandstofbesparing boven de 5%;

Overzicht Volkswagen Polo

Chiptuning Volkswagen Polo 2005 – 2009 ( 9N3 )
Chiptuning Volkswagen Polo 1999 – 2001 ( 6N2 )
Chiptuning Volkswagen Polo 2001 – 2005 ( 9N )
Chiptuning Volkswagen Polo 2009 – 2014 ( 6R )
Chiptuning Volkswagen Polo 2014 – 2017 ( 6C )
Chiptuning Volkswagen Polo 2017

Staat je Volkswagen Polo er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Volkswagen Polo chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Volkswagen Polo chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Volkswagen Polo

Verbetering acceleratie

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Volkswagen . De vertraging in de brandstofontsteking verminderen wij, waardoor het pedaal beter reageert zonder het echt gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je overwegend bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt direct na het afremmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die direct verband houden met het brandstofverbruik. Afhankelijk van de rijstijl en de brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename geleidelijk op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is ontzettend belangrijk. Regelmatig wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je meestal helemaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden meteen meer kracht voelbaar is.

Volkswagen chiptuning op maat

Moderne Volkswagen modellen zijn tegenwoordig uitgerust met een ECU, ook wel het regelapparaat genaamd. De ECU is het brein van de Volkswagen motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, de duur hiervan, koppelbegrenzing etc. Het regelapparaat heeft een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren een vermogenswinst denkbaar van 20 tot 40%. Dit uit zich in een onmiskenbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst aanzienlijk minder, circa 6 tot 8%.

Waarom gebruikt de Volkswagen fabrikant deze winstmarge niet zelf?

Een terechte vraag. Waarom stelt de Volkswagen fabrikant de software zelf niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een groot aantal landen verkocht worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook vereist vanwege allerlei factoren. Denk hierbij aan extreem weer, slecht onderhoud, mindere brandstof kwaliteit etc. In Nederland verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Hoe is het brandstofverbruik na Volkswagen chiptuning?

Bij behoud van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door het optimaliseren van alle instellingen, zeker bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een besparing behaald worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Volkswagen Polo chiptuning? Neem contact op