Chiptuning Volkswagen JettaVolkswagen Jetta chiptuning specialist

chiptuning Volkswagen Jetta
Een Volkswagen met meer vermogen en lagere brandstofkosten?
Met onze Volkswagen maatwerk chiptuning is dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Volkswagen Jetta heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Volkswagen. Wij zijn specialist in het tunen van uw Volkswagen Jetta.

U ervaart bij een Volkswagen Jetta:

  • Tot meer dan 25% aan extra vermogen;
  • Extra trekkracht; winsten tot meer dan 30% zijn haalbaar;
  • Een aanzienlijk zuinigere Volkswagen, tot wel 5% brandstofbesparing;

Overzicht Volkswagen Jetta

Chiptuning Volkswagen Jetta 1.2 TSI 105 pk
Chiptuning Volkswagen Jetta 1.4 TSI 122 pk
Chiptuning Volkswagen Jetta 1.4 TSI 160 pk
Chiptuning Volkswagen Jetta 1.4 TSI 170 pk
Chiptuning Volkswagen Jetta 1.6 TDI 105 pk
Chiptuning Volkswagen Jetta 1.6 TDI 90 pk
Chiptuning Volkswagen Jetta 2.0 TDI 170 pk
Chiptuning Volkswagen Jetta V 1.4 16v TSI 140 pk
Chiptuning Volkswagen Jetta V 1.9 TDI 105 pk
Chiptuning Volkswagen Jetta V 2.0 TDI 140 pk
Chiptuning Volkswagen Jetta V 2.0 TFSI 200 pk

Staat je Volkswagen Jetta er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Volkswagen Jetta chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Volkswagen Jetta chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Volkswagen Jetta

Acceleratie verbetering

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Volkswagen worden verlaagd . Wij beperken eveneens de vertraging in de ontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het echt gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je merendeels bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het remmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die rechtstreeks betrekking hebben op het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling beschadigd raken. Te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename langzaam op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is ontzettend belangrijk. Regelmatig wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je meestal totaal niet vol gas zal rijden. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht merkbaar is.

Volkswagen chiptuning op maat

Hedendaagse Volkswagen modellen zijn vandaag de dag voorzien van een ECU, ook wel het regelapparaat genoemd. Dit regelapparaat is als het ware het brein van de Volkswagen motor. Het regelt bijvoorbeeld het moment van ontsteking, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, inspuit duur, bgrenzing van de koppel etc. De ECU heeft een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door middel van het aanpassen van software is bij turbomotoren een vermogenswinst te behalen van 20 tot 40%. Dit uit zich in een duidelijk merkbare koppeltoename (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de winst aanzienlijk lager, circa 6 tot 8%.

Waarom gebruikt Volkswagen deze speelruimte niet zelf?

Een terechte vraag. Waarom stelt de Volkswagen fabrikant de software zelf niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een groot aantal landen verkocht worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel wegens allerlei factoren. Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden, slechte onderhoudsintervallen, lage brandstof kwaliteit etc. In Nederland verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder gevaar motoroptimalisatie plaatsvinden.

Wat is de brandstofbesparing na Volkswagen chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door het optimaliseren van alle instellingen, zeker bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik behaald worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Volkswagen Jetta chiptuning? Neem contact op