SuperbSkoda Superb chiptuning specialist

chiptuning  Skoda  Superb
Een Skoda met meer koppel en vermogen en gelijktijdig zuiniger?
Maatwerk Skoda chiptuning maakt dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Skoda Superb heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Skoda. Wij zijn specialist in het tunen van uw Skoda Superb.

U ervaart bij een Skoda Superb:

  • Tot meer dan 25% aan extra vermogen;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een besparing op brandstof van rond de 5%;

Overzicht Skoda Superb

Chiptuning Skoda Superb 2008 – 2015
Chiptuning Skoda Superb 2002 – 2008
Chiptuning Skoda Superb 2015

Staat je Skoda Superb er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Skoda Superb chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Skoda Superb chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Skoda Superb

Acceleratie verbetering

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Skoda . De vertraging in de ontsteking verminderen wij, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je voornamelijk bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt direct na het afremmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks parameters in de software die rechtstreeks betrekking hebben op het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling beschadigd raken. Te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename geleidelijk op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is erg beslissend. Vaak wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je merendeels helemaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden meteen meer kracht voelbaar is.

Skoda chiptuning maatwerk

Moderne Skoda modellen zijn vandaag de dag van een ECU voorzien, ook wel het regelapparaat genaamd. De ECU is het brein van de Skoda motor. Het regelt onder andere het moment van ontsteking, de hoeveelheid ingespoten brandstof, de duur hiervan, bgrenzing van de koppel etc. De ECU is voorzien van een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst haalbaar. Dit uit zich in een onmiskenbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de vermogenswinst aanzienlijk lager, omstreeks 6 tot 8%.

Waarom gebruikt de Skoda fabrikant deze marge niet zelf?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Skoda fabrikant de software niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een groot aantal landen ingezet worden. De software wordt daarom afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook cruciaal wegens allerlei redenen. Denk hierbij aan extreem weer, slechte onderhoudsintervallen, lage brandstof kwaliteit etc. Hier verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Wat is de brandstofbesparing na Skoda chiptuning?

Uitgaande van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door het optimaliseren van alle parameters, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een besparing verwezenlijkt worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Skoda Superb chiptuning? Neem contact op