Chiptuning Renault ScenicRenault Scenic chiptuning specialist

chiptuning Renault Scenic
Chiptuning Renault: meer vermogen, koppel en brandstofbesparing?
Met onze Renault maatwerk chiptuning is dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Renault Scenic heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Renault. Wij zijn specialist in het tunen van uw Renault Scenic.

U ervaart bij een Renault Scenic:

  • Een winst van 25% aan additioneel vermogen;
  • Meer trekkracht, meer dan 30% is realiseerbaar;
  • Een optimale afstemming zorgt in veel gevallen voor een brandstofbesparing tot boven de 5%;

Overzicht Renault Scenic

Chiptuning Renault Scenic 1.4 TCE 130 pk
Chiptuning Renault Scenic 1.5 dci 101 pk
Chiptuning Renault Scenic 1.5 DCI 105 pk
Chiptuning Renault Scenic 1.5 DCI 85 pk
Chiptuning Renault Scenic 1.5dci 110 pk
Chiptuning Renault Scenic 1.6 dCi 130 pk
Chiptuning Renault Scenic 1.9 dCi 102 pk
Chiptuning Renault Scenic 1.9 DCi 115 pk
Chiptuning Renault Scenic 1.9 dCi 120 pk
Chiptuning Renault Scenic 1.9 DCI 130 pk
Chiptuning Renault Scenic 1.9 dTi 80 pk
Chiptuning Renault Scenic 2.0 DCi 150 pk
Chiptuning Renault Scenic 2.0 DCI 160 pk
Chiptuning Renault Scenic 2.0 Turbo 170 pk

Staat je Renault Scenic er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Renault Scenic chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Renault Scenic chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Renault Scenic

Verbetering acceleratie

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Renault . De vertraging in de ontsteking reduceren wij, waardoor het pedaal beter reageert zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je overwegend bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt vlak na het afremmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een aantal software parameters die direct betrekking hebben op het verbruik van brandstof. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename geleidelijk op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is erg beslissend. Regelmatig wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je normaliter helemaal niet vol gas zal rijden. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden meteen meer kracht voelbaar is.

Renault chiptuning maatwerk

Moderne Renault modellen zijn tegenwoordig van een ECU voorzien, ook wel het regelapparaat genaamd. De ECU is het brein van de Renault motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de hoeveelheid ingespoten brandstof, inspuit duur, bgrenzing van de koppel etc. De ECU heeft een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door middel van een software aanpassing is bij turbomotoren een vermogenswinst haalbaar van 20 tot 40%. Dit uit zich in een onbetwistbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een toename van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de winst aanzienlijk lager, circa 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt de Renault fabrikant deze marge zelf niet?

Een terechte vraag. Waarom stelt de Renault de software zelf niet optimaal af. De auto’s van Renault worden in veel landen verkocht. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel vanwege allerhande redenen. Denk hierbij aan extreem weer, slecht onderhoud, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Wat is het verbruik na Renault chiptuning?

Bij behoud van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door optimalisatie van alle instellingen, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik behaald worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar ook niet minder.

Meer weten over Renault Scenic chiptuning? Neem contact op