Chiptuning Renault EspaceRenault Espace chiptuning specialist

chiptuning Renault Espace
Een Renault met meer koppel en vermogen en tegelijkertijd zuiniger?
Dankzij Renault chiptuning op maat geen probleem!
Na een chiptuning van uw Renault Espace heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Renault. Wij zijn specialist in het tunen van uw Renault Espace.

U ervaart bij een Renault Espace:

  • Een winst van 25% aan additioneel vermogen;
  • Meer trekkracht, meer dan 30% is haalbaar;
  • Een brandstofbesparing van rond de 5%;

Overzicht Renault Espace

Chiptuning Renault Espace 1.9 dci 115 pk
Chiptuning Renault Espace 1.9 dCi 120 pk
Chiptuning Renault Espace 1.9 dTi 98 pk
Chiptuning Renault Espace 2.0 dCi 130 pk
Chiptuning Renault Espace 2.0 dCi 150 pk
Chiptuning Renault Espace 2.0 dCi 173 pk
Chiptuning Renault Espace 2.0 Turbo 170 pk
Chiptuning Renault Espace 2.2 dCi 130 pk
Chiptuning Renault Espace 2.2 dCi 150 pk
Chiptuning Renault Espace 2.2 dTi 114 pk
Chiptuning Renault Espace 3.0 DCI 136 pk
Chiptuning Renault Espace 3.0 DCI 180 pk
Chiptuning Renault Espace 3.0 dci V6 177 pk

Staat je Renault Espace er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Renault Espace chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Renault Espace chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Renault Espace

Acceleratie verbetering

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Renault worden verlaagd . Wij beperken tevens de vertraging in de ontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je merendeels bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het afremmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die rechtstreeks betrekking hebben op het brandstofverbruik. Afhankelijk van de rijstijl en de brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lage toeren. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename geleidelijk op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is enorm fundamenteel. Meestal wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je normaliter totaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden direct meer kracht voelbaar is.

Renault chiptuning op maat

Hedendaagse Renault modellen zijn tegenwoordig uitgerust met een ECU, ook bekend als het regelapparaat. De ECU is het brein van de Renault motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de hoeveelheid ingespoten brandstof, de duur hiervan, koppelbegrenzing etc. Het regelapparaat is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door middel van het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst haalbaar. Dit uit zich in een onbetwistbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de winst substantieel lager, plusminus 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt de Renault fabrikant deze marge niet zelf?

Een terechte vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Renault de software zelf niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een aanzienlijk aantal landen ingezet worden. De software wordt daarom afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel vanwege allerlei factoren. Denk hierbij aan extreem weer, slechte onderhoudsintervallen, lage brandstof kwaliteit etc. In Nederland verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder gevaar voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Wat is het verbruik na Renault chiptuning?

Bij behoud van dezelfde tijstijl kan door het optimaliseren van alle instellingen, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een besparing verwezenlijkt worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar ook niet minder.

Meer weten over Renault Espace chiptuning? Neem contact op