Chiptuning Opel ZafiraOpel Zafira chiptuning specialist

chiptuning Opel Zafira
Een Opel met meer koppel en vermogen en tegelijkertijd zuiniger?
Maatwerk Opel chiptuning maakt dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Opel Zafira heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Opel. Wij zijn specialist in het tunen van uw Opel Zafira.

U ervaart bij een Opel Zafira:

  • Een winst van 25% aan additioneel vermogen;
  • Meer trekkracht, meer dan 30% is haalbaar;
  • Een betere afstemming zorgt in veel gevallen voor een brandstofbesparing tot boven de 5%;

Overzicht Opel Zafira

Chiptuning Opel Zafira 1.6 115 pk
Chiptuning Opel Zafira 1.6 16V 100 pk
Chiptuning Opel Zafira 1.8 16V 115 pk
Chiptuning Opel Zafira 1.8 16V 125 pk
Chiptuning Opel Zafira 1.9 CDTI 100 pk
Chiptuning Opel Zafira 1.9 CDTI 120 pk
Chiptuning Opel Zafira 1.9 CDTI 150 pk
Chiptuning Opel Zafira 2.0 DI 16V 82 pk
Chiptuning Opel Zafira 2.0 DTI 16V 100 pk
Chiptuning Opel Zafira 2.0T 175 pk
Chiptuning Opel Zafira 2.0T OPC 200 pk
Chiptuning Opel Zafira 2.0T OPC 200 pk
Chiptuning Opel Zafira 2.0T OPC 241 pk
Chiptuning Opel Zafira 2.2 DTI 16V 125 pk
Chiptuning Opel Zafira OPC 241 pk

Staat je Opel Zafira er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Opel Zafira chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Opel Zafira chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Opel Zafira

Verbetering acceleratie

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Opel . Wij beperken eveneens de vertraging in de brandstofontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je met name bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt direct na het remmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een reeks parameters in de software die direct verband houden met het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename gaandeweg op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is enorm belangrijk. Dikwijls wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je normaliter helemaal niet vol gas zal rijden. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht merkbaar is.

Opel chiptuning op maat

Hedendaagse Opel modellen zijn tegenwoordig voorzien van een ECU, ook wel het regelapparaat genoemd. Dit regelapparaat is als het ware het brein van de Opel motor. Het regelt onder andere het moment van ontsteking, de exacte hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, de duur hiervan, bgrenzing van de koppel etc. De ECU heeft een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst haalbaar. Dit uit zich in een onbetwistbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de winst een stuk lager, plusminus 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Opel deze speelruimte niet zelf?

Een vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Opel de software niet optimaal af. De auto’s van Opel worden in legio landen verkocht. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel vanwege allerlei redenen. Denk hierbij aan extreem weer, slechte onderhoudsintervallen, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. In Nederland verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Wat is de brandstofbesparing na Opel chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door optimalisatie van alle instellingen, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een besparing behaald worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Opel Zafira chiptuning? Neem contact op