Chiptuning Opel VectraOpel Vectra chiptuning specialist

chiptuning Opel Vectra
Chiptuning Opel: meer vermogen, koppel en brandstofbesparing?
Met onze Opel maatwerk chiptuning is dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Opel Vectra heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Opel. Wij zijn specialist in het tunen van uw Opel Vectra.

U ervaart bij een Opel Vectra:

  • Een winst van 25% aan extra vermogen;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een aanzienlijk zuinigere Opel, tot wel 5% besparing op brandstof;

Overzicht Opel Vectra

Chiptuning Opel Vectra 1.9 CDTI 100 pk
Chiptuning Opel Vectra 1.9 CDTI 120 pk
Chiptuning Opel Vectra 1.9 CDTI 150 pk
Chiptuning Opel Vectra 2.0 DI 16V 82 pk
Chiptuning Opel Vectra 2.0 DTI 16V 100 pk
Chiptuning Opel Vectra 2.0 T 16V 175 pk
Chiptuning Opel Vectra 2.2 DTI 16V 125 pk
Chiptuning Opel Vectra 2.8 Turbo OPC
Chiptuning Opel Vectra 2.8 Turbo OPC 2008
Chiptuning Opel Vectra 2.8 Turbo Sport 230 pk
Chiptuning Opel Vectra C 3.0 CDTI 177 pk
Chiptuning Opel Vectra C 3.0 CDTI 184 pk

Staat je Opel Vectra er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Opel Vectra chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Opel Vectra chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Opel Vectra

Acceleratie verbetering

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Opel worden verlaagd . Wij beperken tevens de vertraging in de ontsteking, waardoor het pedaal beter reageert zonder het echt gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je voornamelijk bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt direct na het afremmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die direct verband houden met het verbruik van brandstof. Afhankelijk van rijstijl en de brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename langzamerhand op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is erg belangrijk. Doorgaans wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je merendeels helemaal niet vol gas zal rijden. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht merkbaar is.

Opel chiptuning op maat

Moderne Opel modellen zijn vandaag de dag van een ECU voorzien, ook bekend als het regelapparaat. Dit regelapparaat is het brein van de Opel motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de hoeveelheid ingespoten brandstof, de duur hiervan, bgrenzing van de koppel etc. Het regelapparaat is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door een software aanpassing is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst denkbaar. Dit uit zich in een voelbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst aanzienlijk minder, circa 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Opel deze winstmarge niet zelf?

Een vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Opel fabrikant de software zelf niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een aanzienlijk aantal landen verkocht worden. De software wordt daarom afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook vereist wegens allerlei factoren. Denk hierbij aan extreem weer, slechte onderhoudsintervallen, mindere brandstof kwaliteit etc. In Nederland verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Wat is de brandstofbesparing na Opel chiptuning?

Bij behoud van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door het optimaliseren van alle parameters, zeker bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik gerealiseerd worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Opel Vectra chiptuning? Neem contact op