NissanNissan chiptuning specialist

chiptuning  NissanEen Nissan met meer koppel en vermogen en tegelijkertijd zuiniger?
Dankzij Nissan chiptuning op maat geen probleem!

Hier vind je een overzicht van alle Nissan types waarvoor wij vermogensoptimalisatie kunnen uitvoeren. Staat je Nissan er onverhoopt niet tussen? Neem even contact met ons op. Het vermogen, koppel en vooral het rijcomfort zal toenemen door het optimaliseren van de software.

Gedurende de chiptuning worden de parameters van het motormanagementsoftware van de Nissan beter afgestemd. Dankzij deze ideale afstemming, met de veiligheidsmarges in acht genomen, levert Nissan chiptuning;

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een besparing van +/- 5% op brandstof;

Kortom; Door het chiptunen van je Nissan ben je aanmerkelijk minder geld kwijt bent aan brandstof. En daarnaast krijgt je Nissan ook meer vermogen.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Nissan

Acceleratie verbetering

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Nissan worden verlaagd . Wij beperken tevens de vertraging in de brandstofontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je voornamelijk bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt direct na het remmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een aantal software parameters die direct betrekking hebben op het verbruik van brandstof. Afhankelijk van de rijstijl en brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename langzaam op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is enorm belangrijk. Dikwijls wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je merendeels helemaal niet vol gas zal rijden. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden direct meer kracht voelbaar is.

Nissan chiptuning maatwerk

Moderne Nissan modellen zijn vandaag de dag van een ECU voorzien, ook wel het regelapparaat genaamd. Dit regelapparaat is als het ware het brein van de Nissan motor. Het regelt onder andere het moment van ontsteking, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, de duur hiervan, koppelbegrenzing etc. Het regelapparaat is voorzien van een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst haalbaar. Dit uit zich in een onmiskenbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de winst aanzienlijk minder, ongeveer 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Nissan deze speelruimte niet zelf?

Een vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Nissan de software niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een aanzienlijk aantal landen ingezet worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel wegens allerhande factoren. Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden, slecht onderhoud, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Brandstofbesparing na Nissan chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door het optimaliseren van alle instellingen, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik gerealiseerd worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk..

Meer weten over Nissan chiptuning? Neem contact op