Mercedes-Benz SL chiptuning specialist

chiptuning  Mercedes-Benz  SL
Chiptuning Mercedes-Benz: meer vermogen, koppel en brandstofbesparing?
Dat is mogelijk met onze maatwerk Mercedes-Benz chiptuning!
Na een chiptuning van uw Mercedes-Benz SL heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Mercedes-Benz. Wij zijn specialist in het tunen van uw Mercedes-Benz SL.

U ervaart bij een Mercedes-Benz SL:

  • Een winst van 25% aan additioneel vermogen;
  • Additionele trekkracht; winsten tot 30% zijn haalbaar;
  • Een besparing van +/- 5% op brandstof;

Overzicht Mercedes-Benz SL

Chiptuning Mercedes-Benz SL R230 – 2001 – 2011
Chiptuning Mercedes-Benz SL R231 – 2012

Staat je Mercedes-Benz SL er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Mercedes-Benz SL chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Mercedes-Benz SL chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Mercedes-Benz SL

Verbetering acceleratie

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Mercedes-Benz worden verlaagd . De vertraging in de brandstofontsteking reduceren wij, waardoor het pedaal beter reageert zonder het echt gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je voornamelijk bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het remmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een aantal software parameters die direct verband houden met het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename langzamerhand op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is enorm belangrijk. Meestal wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je meestal totaal niet vol gas zal rijden. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden direct meer kracht voelbaar is.

Mercedes-Benz chiptuning maatwerk

Moderne Mercedes-Benz modellen zijn vandaag de dag van een ECU voorzien, ook wel het regelapparaat genaamd. De ECU is als het ware het brein van de Mercedes-Benz motor. Het regelt onder andere het moment van ontsteking, de exacte hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, inspuit duur, koppelbegrenzing etc. De ECU is voorzien van een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren een vermogenswinst te behalen van 20 tot 40%. Dit uit zich in een onmiskenbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een toename van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de winst een stuk lager, ongeveer 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Mercedes-Benz deze winstmarge niet zelf?

Een terechte vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Mercedes-Benz de software niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een omvangrijk aantal landen ingezet worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook vereist vanwege allerlei factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreem weer, slecht onderhoud, mindere brandstof kwaliteit etc. Hier verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder gevaar voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Wat is de brandstofbesparing na Mercedes-Benz chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door het optimaliseren van alle instellingen, zeker bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik verwezenlijkt worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Mercedes-Benz SL chiptuning? Neem contact op