LamborghiniLamborghini chiptuning specialist

chiptuning  LamborghiniChiptuning Lamborghini: meer vermogen, koppel en brandstofbesparing?
Dankzij Lamborghini chiptuning op maat geen probleem!

Wij kunnen vermogensoptimalisatie voor vrijwel alle Lamborghini types uitvoeren. Mocht je Lamborghini er niet tussen zitten, neem dan even contact op. Het vermogen, koppel en vooral het rijcomfort zal toenemen door het optimaliseren van de software.

Tijdens de tuning van de Lamborghini worden de parameters van de programmatuur beter afgestemd. Door deze ideale afstemming levert Lamborghini chiptuning grofweg;

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Meer trekkracht, meer dan 30% is realiseerbaar;
  • Een besparing van +/- 5% op brandstof;

Samengevat; Door het chiptunen van je Lamborghini ben je behoorlijk minder geld kwijt bent aan brandstof door zuinigere motorprestaties. En daarnaast krijgt je Lamborghini ook meer vermogen.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Lamborghini

Acceleratie verbetering

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Lamborghini . De vertraging in de brandstofontsteking reduceren wij, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je merendeels bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt vlak na het remmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die rechtstreeks betrekking hebben op het verbruik van brandstof. Afhankelijk van de rijstijl en de brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn kunnen beschadigen. Te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename geleidelijk op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is erg beslissend. Vaak wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je doorgaans helemaal niet vol gas zal rijden. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht voelbaar is.

Lamborghini chiptuning maatwerk

Moderne Lamborghini modellen zijn vandaag de dag voorzien van een ECU, ook wel het regelapparaat genoemd. De ECU is het brein van de Lamborghini motor. Het regelt onder andere het moment van ontsteking, de exacte hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, inspuit duur, koppelbegrenzing etc. De ECU heeft een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door een software aanpassing is bij turbomotoren een vermogenswinst realiseerbaar van 20 tot 40%. Dit uit zich in een onmiskenbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst een stuk lager, ongeveer 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Lamborghini deze speelruimte zelf niet?

Een terechte vraag. Waarom stelt de Lamborghini fabrikant de software niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een groot aantal landen ingezet worden. De software wordt daarom afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel wegens allerhande redenen. Denk hierbij aan extreem weer, slecht onderhoud, lage brandstof kwaliteit etc. Hier verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Wat is de brandstofbesparing na Lamborghini chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door optimalisatie van alle instellingen, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik gerealiseerd worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk..

Meer weten over Lamborghini chiptuning? Neem contact op