JeepJeep chiptuning specialist

chiptuning  JeepJe wilt meer vermogen en gelijktijdig brandstof besparen op je Jeep?
Maatwerk Jeep chiptuning maakt dit mogelijk!

Hier vind je een overzicht van alle Jeep types waarvoor wij optimalisatie kunnen uitvoeren. Staat je Jeep er onverhoopt niet tussen? Neem even contact met ons op. Door het optimaliseren van de software zal het rijcomfort, vermogen en koppel toenemen.

Gedurende de chiptuning worden de parameters van het motormanagementsoftware van de Jeep optimaal afgestemd. Dankzij deze ideale afstemming, met de veiligheidsmarges in acht genomen, levert Jeep chiptuning;

  • Extra vermogen tot wel 25%;
  • Additionele trekkracht; winsten tot 30% zijn haalbaar;
  • Een brandstofbesparing van rond de 5%;

Kortom; Door het chiptunen van je Jeep ben je substantieel minder geld kwijt bent aan brandstof. En tevens krijgt je Jeep ook meer vermogen.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Jeep

Verbetering acceleratie

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Jeep worden verlaagd . Wij beperken tevens de vertraging in de ontsteking, waardoor het pedaal beter reageert zonder het werkelijk gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je voornamelijk bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt vlak na het remmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die direct verband houden met het verbruik van brandstof. Afhankelijk van de rijstijl en brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling kunnen beschadigen. Dit is te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename geleidelijk op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is ontzettend fundamenteel. Doorgaans wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je merendeels totaal niet vol gas zal rijden. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht voelbaar is.

Jeep chiptuning maatwerk

Moderne Jeep modellen zijn vandaag de dag van een ECU voorzien, ook bekend als het regelapparaat. Dit regelapparaat is als het ware het brein van de Jeep motor. Het regelt bijvoorbeeld het ontstekingsmoment, de exacte hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, de duur hiervan, bgrenzing van de koppel etc. De ECU is voorzien van een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door middel van het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst denkbaar. Dit uit zich in een duidelijk merkbare toename in koppel (trekkracht) en een toename van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de vermogenswinst aanzienlijk minder, ongeveer 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Jeep deze marge niet zelf?

Een terechte vraag. Waarom stelt de Jeep de software niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een omvangrijk aantal landen ingezet worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel wegens allerlei factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreem weer, slechte onderhoudsintervallen, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. In Nederland verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Brandstofbesparing na Jeep chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door het optimaliseren van alle parameters, zeker bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik behaald worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar in de praktijk ook niet minder..

Meer weten over Jeep chiptuning? Neem contact op