Chiptuning Ford MondeoFord Mondeo chiptuning specialist

chiptuning Ford Mondeo
Minder brandstofkosten en toch meer vermogen met je Ford?
Dat is mogelijk met onze maatwerk Ford chiptuning!
Na een chiptuning van uw Ford Mondeo heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Ford. Wij zijn specialist in het tunen van uw Ford Mondeo.

U ervaart bij een Ford Mondeo:

  • Tot meer dan 25% aan extra vermogen;
  • Extra trekkracht; winsten tot meer dan 30% zijn realistisch;
  • Een besparing van +/- 5% op brandstof;

Overzicht Ford Mondeo

Chiptuning Ford Mondeo 1.6 TDCI 115 pk
Chiptuning Ford Mondeo 1.8 TDCi 125 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDDi 90 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDCi 115 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDCi 115 pk 300 Nm
Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDCi 130 pk 2007
Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDCI 136 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDCI 140 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDCI 163 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDDi 130 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.2 TDCi 140 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.2 TDCi 155 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.2 TDCi 175 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.2 TDCI 200 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.5 20V 220 pk
Chiptuning Ford Mondeo 2.5 T ST 220 pk

Staat je Ford Mondeo er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Ford Mondeo chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Ford Mondeo chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Ford Mondeo

Verbetering acceleratie

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Ford . Wij beperken eveneens de vertraging in de brandstofontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het echt gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je overwegend bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt direct na het afremmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een reeks parameters in de software die direct betrekking hebben op het verbruik van brandstof. Afhankelijk van de rijstijl en de brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename gaandeweg op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is erg beslissend. Vaak wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je merendeels helemaal niet vol gas rijdt. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht voelbaar is.

Ford chiptuning op maat

Moderne Ford modellen zijn vandaag de dag van een ECU voorzien, ook wel het regelapparaat genoemd. De ECU is als het ware het brein van de Ford motor. Het regelt bijvoorbeeld het moment van ontsteking, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, inspuit duur, koppelbegrenzing etc. De computer heeft een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren een vermogenswinst realiseerbaar van 20 tot 40%. Dit uit zich in een onbetwistbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een toename van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst een stuk lager, plusminus 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Ford deze speelruimte zelf niet?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Ford de software niet optimaal af. De auto’s van Ford worden in talrijk landen verkocht. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook vereist vanwege allerhande redenen. Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden, slecht onderhoud, mindere brandstof kwaliteit etc. In Nederland verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Brandstofbesparing na Ford chiptuning?

Bij behoud van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door het optimaliseren van alle instellingen, zeker bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een besparing verwezenlijkt worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Ford Mondeo chiptuning? Neem contact op