Chiptuning Chevrolet HHRChevrolet HHR chiptuning specialist

chiptuning  Chevrolet  HHR
Lagere brandstofkosten en toch meer vermogen met je Chevrolet?
Maatwerk Chevrolet chiptuning maakt dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Chevrolet HHR heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Chevrolet. Wij zijn specialist in het tunen van uw Chevrolet HHR.

U ervaart bij een Chevrolet HHR:

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een aanmerkelijk zuinigere Chevrolet, tot wel 5% besparing op brandstof;

Overzicht Chevrolet HHR

Chiptuning Chevrolet HHR 2005 – 2011

Staat je Chevrolet HHR er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Chevrolet HHR chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Chevrolet HHR chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Chevrolet HHR

Verbetering acceleratie

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Chevrolet . Wij beperken tevens de vertraging in de brandstofontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je met name bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt vlak na het afremmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een aantal parameters in de software die rechtstreeks verband houden met het brandstofverbruik. Afhankelijk van de rijstijl en de brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename gaandeweg op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is ontzettend beslissend. Meestal wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je doorgaans helemaal niet vol gas zal rijden. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden meteen meer kracht voelbaar is.

Chevrolet chiptuning op maat

Hedendaagse Chevrolet modellen zijn vandaag de dag voorzien van een ECU, beter bekend als het regelapparaat. De ECU is als het ware het brein van de Chevrolet motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de exacte hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, de duur hiervan, koppelbegrenzing etc. Het regelapparaat heeft een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door middel van het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst te realiseren. Dit uit zich in een voelbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de winst substantieel lager, plusminus 6 tot 8%.

Waarom gebruikt de Chevrolet fabrikant deze winstmarge niet zelf?

Een terechte vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Chevrolet fabrikant de software niet optimaal af. De auto’s van Chevrolet worden in veel landen verkocht. De software wordt daarom afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel vanwege allerhande factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreem weer, slecht onderhoud, lage brandstof kwaliteit etc. Hier verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder gevaar motoroptimalisatie plaatsvinden.

Hoe is het brandstofverbruik na Chevrolet chiptuning?

Uitgaande van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door het optimaliseren van alle parameters, zeker bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik verwezenlijkt worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar in de praktijk ook niet minder.

Meer weten over Chevrolet HHR chiptuning? Neem contact op