Chiptuning Chevrolet Aveo / SonicChevrolet Aveo / Sonic chiptuning specialist

chiptuning  Chevrolet  Aveo / Sonic
Een Chevrolet met meer vermogen en lagere brandstofkosten?
Maatwerk Chevrolet chiptuning maakt dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Chevrolet Aveo / Sonic heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Chevrolet. Wij zijn specialist in het tunen van uw Chevrolet Aveo / Sonic.

U ervaart bij een Chevrolet Aveo / Sonic:

  • Extra vermogen tot wel 25%;
  • Extra trekkracht; winsten tot meer dan 30% zijn haalbaar;
  • Een optimale afstemming zorgt veelal voor een brandstofbesparing tot boven de 5%;

Overzicht Chevrolet Aveo / Sonic

Chiptuning Chevrolet Aveo / Sonic 2008 – 2011
Chiptuning Chevrolet Aveo / Sonic 2011 – >

Staat je Chevrolet Aveo / Sonic er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Chevrolet Aveo / Sonic chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Chevrolet Aveo / Sonic chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Chevrolet Aveo / Sonic

Acceleratie verbetering

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Chevrolet worden verlaagd . Wij beperken daarnaast de vertraging in de brandstofontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je hoofdzakelijk bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het remmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een aantal software parameters die rechtstreeks verband houden met het verbruik van brandstof. Afhankelijk van rijstijl en de brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename gaandeweg op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is enorm belangrijk. Doorgaans wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je doorgaans totaal niet vol gas zal rijden. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht voelbaar is.

Chevrolet chiptuning maatwerk

Hedendaagse Chevrolet modellen zijn tegenwoordig van een ECU voorzien, ook bekend als het regelapparaat. De ECU is het brein van de Chevrolet motor. Het regelt bijvoorbeeld het ontstekingsmoment, de exacte hoeveelheid ingespoten brandstof, inspuit duur, bgrenzing van de koppel etc. De ECU heeft een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door middel van een software aanpassing is bij turbomotoren een vermogenswinst haalbaar van 20 tot 40%. Dit uit zich in een duidelijk merkbare koppeltoename (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst een stuk minder, ongeveer 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Chevrolet deze winstmarge niet zelf?

Een vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Chevrolet fabrikant de software zelf niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een omvangrijk aantal landen ingezet worden. De software wordt daarom afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook noodzakelijk vanwege allerlei factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden, slechte onderhoudsintervallen, lage kwaliteit brandstoffen en olie etc. In Nederland verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Brandstofbesparing na Chevrolet chiptuning?

Bij behoud van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door het optimaliseren van alle instellingen, zeker bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik behaald worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Chevrolet Aveo / Sonic chiptuning? Neem contact op