Aston MartinAston Martin chiptuning specialist

chiptuning  Aston MartinEen Aston Martin met meer vermogen en lagere brandstofkosten?
Maatwerk Aston Martin chiptuning maakt dit mogelijk!

Een vermogensoptimalisatie voor alle Aston Martin types is mogelijk. Staat je Aston Martin er niet bij? Neem gerust even contact op. Het vermogen, koppel en met name het rijcomfort zal toenemen door het optimaliseren van de software.

Middels chiptuning worden de parameters van de Aston Martin motermanagementsoftware beter afgestemd. Door deze optimale afstemming levert Aston Martin chiptuning;

  • Een winst van 25% aan additioneel vermogen;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een besparing op brandstof van rond de 5%;

Samengevat; Door het chiptunen van je Aston Martin ben je aanzienlijk minder geld kwijt bent aan brandstof. En daarnaast krijgt je Aston Martin ook meer vermogen.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Aston Martin

Verbetering acceleratie

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Aston Martin . Wij beperken ook de vertraging in de brandstofontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het echt gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je merendeels bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het remmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een aantal parameters in de software die rechtstreeks verband houden met het verbruik van brandstof. Afhankelijk van de rijstijl en de brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling beschadigd raken. Te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename langzamerhand op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is ontzettend bepalend. Dikwijls wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je normaliter totaal niet vol gas rijdt. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden direct meer kracht voelbaar is.

Aston Martin chiptuning maatwerk

Hedendaagse Aston Martin modellen zijn tegenwoordig uitgerust met een ECU, ook wel het regelapparaat genaamd. De ECU is als het ware het brein van de Aston Martin motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de exacte hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, duur van het inspuiten, bgrenzing van de koppel etc. De computer heeft een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst denkbaar. Dit uit zich in een voelbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de winst een stuk minder, ongeveer 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Aston Martin deze speelruimte niet zelf?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Aston Martin fabrikant de software niet optimaal af. De auto’s van Aston Martin worden in legio landen verkocht. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook vereist wegens allerlei factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden, slechte onderhoudsintervallen, lage kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Brandstofbesparing na Aston Martin chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door optimalisatie van alle parameters, met name bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een besparing behaald worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk..

Meer weten over Aston Martin chiptuning? Neem contact op