Volvo V40 Cross Country 2013 chiptuning specialist

chiptuning  Volvo  V40 Cross Country 2013
Een Volvo met meer vermogen en minder brandstofkosten?
Met onze Volvo maatwerk chiptuning is dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Volvo V40 Cross Country 2013 heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Volvo. Wij zijn specialist in het tunen van uw Volvo V40 Cross Country 2013.

U ervaart bij een Volvo V40 Cross Country 2013:

  • Een winst van 25% aan extra vermogen;
  • Meer trekkracht, meer dan 30% is realiseerbaar;
  • Een besparing op brandstof van rond de 5%;

Overzicht Volvo V40 Cross Country 2013

Chiptuning Volvo V40 Cross Country 2013 1.6 D2 115pk
Chiptuning Volvo V40 Cross Country 2013 1.6 T4 180pk
Chiptuning Volvo V40 Cross Country 2013 2.0 D3 150pk
Chiptuning Volvo V40 Cross Country 2013 2.0 D4 177pk
Chiptuning Volvo V40 Cross Country 2013 2.0 T5 213pk
Chiptuning Volvo V40 Cross Country 2013 2.5 T5 254pk
Chiptuning Volvo V40 Cross Country 2013 1.6 T3 150pk
Chiptuning Volvo V40 Cross Country 2013 2.0 T3 152pk

Staat je Volvo V40 Cross Country 2013 er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Volvo V40 Cross Country 2013 chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Volvo V40 Cross Country 2013 chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Volvo V40 Cross Country 2013

Verbetering acceleratie

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Volvo . Wij beperken daarnaast de vertraging in de ontsteking, waardoor het pedaal beter reageert zonder het werkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je met name bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt vlak na het afremmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een aantal software parameters die rechtstreeks betrekking hebben op het verbruik van brandstof. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename geleidelijk op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is ontzettend belangrijk. Vaak wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je doorgaans totaal niet vol gas rijdt. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden direct meer kracht merkbaar is.

Volvo chiptuning op maat

Moderne Volvo modellen zijn vandaag de dag uitgerust met een ECU, ook bekend als het regelapparaat. Dit regelapparaat is als het ware het brein van de Volvo motor. Het regelt bijvoorbeeld het moment van ontsteking, de exacte hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, inspuit duur, bgrenzing van de koppel etc. De ECU is voorzien van een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren een vermogenswinst te behalen van 20 tot 40%. Dit uit zich in een voelbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een toename van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de vermogenswinst substantieel lager, omstreeks 6 tot 8%.

Waarom gebruikt de Volvo fabrikant deze winstmarge niet zelf?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Volvo fabrikant de software zelf niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een aanzienlijk aantal landen ingezet worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook noodzakelijk wegens allerlei redenen. Denk hier bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden, slecht onderhoud, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Hoe is het verbruik na Volvo chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door het optimaliseren van alle parameters, zeker bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een besparing gerealiseerd worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar in de praktijk ook niet minder.

Meer weten over Volvo V40 Cross Country 2013 chiptuning? Neem contact op