Chiptuning Volkswagen TransporterVolkswagen Transporter chiptuning specialist

chiptuning Volkswagen Transporter
Een Volkswagen met meer koppel en vermogen en gelijktijdig zuiniger?
Dankzij Volkswagen chiptuning op maat geen probleem!
Na een chiptuning van uw Volkswagen Transporter heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Volkswagen. Wij zijn specialist in het tunen van uw Volkswagen Transporter.

U ervaart bij een Volkswagen Transporter:

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een aanmerkelijk zuinigere Volkswagen, tot wel 5% besparing op brandstof;

Overzicht Volkswagen Transporter

Chiptuning Volkswagen Transporter 2.0 TDI 102 pk
Chiptuning Volkswagen Transporter 2.0 TDI 114 pk
Chiptuning Volkswagen Transporter 2.0 TDI 140 pk
Chiptuning Volkswagen Transporter 2.0 TDI 180 pk
Chiptuning Volkswagen Transporter 2.5 TDI

Staat je Volkswagen Transporter er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Volkswagen Transporter chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Volkswagen Transporter chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Volkswagen Transporter

Acceleratie verbetering

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Volkswagen . De vertraging in de ontsteking reduceren wij, waardoor het pedaal beter reageert zonder het werkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je hoofdzakelijk bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het remmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die rechtstreeks betrekking hebben op het brandstofverbruik. Afhankelijk van de rijstijl en de brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename langzaam op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is ontzettend bepalend. Vaak wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je merendeels helemaal niet vol gas zal rijden. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht merkbaar is.

Volkswagen chiptuning op maat

Hedendaagse Volkswagen modellen zijn vandaag de dag voorzien van een ECU, beter bekend als het regelapparaat. De ECU is het brein van de Volkswagen motor. Het regelt bijvoorbeeld het moment van ontsteking, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, inspuit duur, koppelbegrenzing etc. De computer is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren een vermogenswinst haalbaar van 20 tot 40%. Dit uit zich in een voelbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de winst substantieel minder, omstreeks 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Volkswagen deze marge zelf niet?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Volkswagen fabrikant de software niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een groot aantal landen ingezet worden. De software wordt daarom afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook vereist wegens allerhande factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden, slechte onderhoudsintervallen, mindere brandstof kwaliteit etc. In Nederland verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Hoe is het verbruik na Volkswagen chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door optimalisatie van alle parameters, zeker bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik verwezenlijkt worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar ook niet minder.

Meer weten over Volkswagen Transporter chiptuning? Neem contact op