Chiptuning Oldsmobile SilhouetteOldsmobile Silhouette chiptuning specialist

chiptuning  Oldsmobile  Silhouette
Een Oldsmobile met meer koppel en vermogen en gelijktijdig zuiniger?
Dankzij Oldsmobile chiptuning op maat geen probleem!
Na een chiptuning van uw Oldsmobile Silhouette heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Oldsmobile. Wij zijn specialist in het tunen van uw Oldsmobile Silhouette.

U ervaart bij een Oldsmobile Silhouette:

  • Een winst van 25% aan additioneel vermogen;
  • Extra trekkracht; winsten tot 30% zijn realistisch;
  • Een brandstofbesparing van rond de 5%;

Overzicht Oldsmobile Silhouette

Chiptuning Oldsmobile Silhouette 1997 – 2004

Staat je Oldsmobile Silhouette er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Oldsmobile Silhouette chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Oldsmobile Silhouette chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Oldsmobile Silhouette

Acceleratie verbetering

Naast het optimaliseren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Oldsmobile worden verlaagd . Wij beperken eveneens de vertraging in de brandstofontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het werkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je met name bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt vlak na het remmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die rechtstreeks verband houden met het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename gaandeweg op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is erg bepalend. Vaak wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je doorgaans helemaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht voelbaar is.

Oldsmobile chiptuning op maat

Hedendaagse Oldsmobile modellen zijn vandaag de dag uitgerust met een ECU, ook wel het regelapparaat genaamd. Dit regelapparaat is het brein van de Oldsmobile motor. Het regelt bijvoorbeeld het moment van ontsteking, de exacte hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, inspuit duur, bgrenzing van de koppel etc. De ECU is voorzien van een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door middel van een software aanpassing is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst haalbaar. Dit uit zich in een onmiskenbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst aanzienlijk minder, omstreeks 6 tot 8%.

Waarom gebruikt de Oldsmobile fabrikant deze winstmarge niet zelf?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Oldsmobile fabrikant de software zelf niet optimaal af. De auto’s van Oldsmobile worden in legio landen verkocht. De software wordt daarom afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel wegens allerhande redenen. Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden, slecht onderhoud, lage kwaliteit brandstoffen en olie etc. In Nederland verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder gevaar voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Brandstofbesparing na Oldsmobile chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door het optimaliseren van alle instellingen, zeker bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik verwezenlijkt worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Oldsmobile Silhouette chiptuning? Neem contact op