BravadaOldsmobile Bravada chiptuning specialist

chiptuning  Oldsmobile  Bravada
Een Oldsmobile met meer vermogen en lagere brandstofkosten?
Dat is mogelijk met onze maatwerk Oldsmobile chiptuning!
Na een chiptuning van uw Oldsmobile Bravada heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Oldsmobile. Wij zijn specialist in het tunen van uw Oldsmobile Bravada.

U ervaart bij een Oldsmobile Bravada:

  • Extra vermogen tot wel 25%;
  • Extra trekkracht; winsten tot meer dan 30% zijn haalbaar;
  • Een besparing van +/- 5% op brandstof;

Overzicht Oldsmobile Bravada

Chiptuning Oldsmobile Bravada 1996 – 2001
Chiptuning Oldsmobile Bravada 2002 – 2004

Staat je Oldsmobile Bravada er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Oldsmobile Bravada chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Oldsmobile Bravada chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Oldsmobile Bravada

Acceleratie verbetering

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Oldsmobile worden verlaagd . Wij beperken eveneens de vertraging in de ontsteking, waardoor het pedaal beter reageert zonder het echt gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je overwegend bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt vlak na het remmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een aantal software parameters die direct betrekking hebben op het verbruik van brandstof. Afhankelijk van rijstijl en de brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lage toeren. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling kunnen beschadigen. Dit is te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename gaandeweg op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is ontzettend fundamenteel. Regelmatig wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je merendeels totaal niet vol gas zal rijden. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden meteen meer kracht voelbaar is.

Oldsmobile chiptuning op maat

Moderne Oldsmobile modellen zijn vandaag de dag van een ECU voorzien, ook bekend als het regelapparaat. Dit regelapparaat is als het ware het brein van de Oldsmobile motor. Het regelt bijvoorbeeld het moment van ontsteking, de exacte hoeveelheid ingespoten brandstof, de duur hiervan, koppelbegrenzing etc. De computer heeft een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door een software aanpassing is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst denkbaar. Dit uit zich in een duidelijk merkbare toename in koppel (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de vermogenswinst aanzienlijk minder, plusminus 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Oldsmobile deze marge niet zelf?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Oldsmobile fabrikant de software zelf niet optimaal af. De auto’s van Oldsmobile worden in talrijk landen verkocht. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook noodzakelijk vanwege allerlei redenen. Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden, slechte onderhoudsintervallen, mindere brandstof kwaliteit etc. In Nederland verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Brandstofbesparing na Oldsmobile chiptuning?

Bij behoud van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door het optimaliseren van alle parameters, zeker bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een besparing gerealiseerd worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar in de praktijk ook niet minder.

Meer weten over Oldsmobile Bravada chiptuning? Neem contact op