Chiptuning Dacia Lodgy 2017Dacia Lodgy 2017 chiptuning specialist

chiptuning  Dacia  Lodgy 2017
Lagere brandstofkosten en desondanks meer vermogen met je Dacia?
Dat is mogelijk met onze maatwerk Dacia chiptuning!
Na een chiptuning van uw Dacia Lodgy 2017 heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Dacia. Wij zijn specialist in het tunen van uw Dacia Lodgy 2017.

U ervaart bij een Dacia Lodgy 2017:

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een besparing van +/- 5% op brandstof;

Overzicht Dacia Lodgy 2017

Chiptuning Dacia Lodgy 2017 1.2 TCE 115pk
Chiptuning Dacia Lodgy 2017 1.5 DCI 110pk
Chiptuning Dacia Lodgy 2017 1.5 DCI 90pk

Staat je Dacia Lodgy 2017 er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Dacia Lodgy 2017 chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Dacia Lodgy 2017 chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Dacia Lodgy 2017

Verbetering acceleratie

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Dacia worden verlaagd . De vertraging in de ontsteking verminderen wij, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het werkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je overwegend bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt vlak na het afremmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een aantal parameters in de software die rechtstreeks betrekking hebben op het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling beschadigd raken. Te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename gaandeweg op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is ontzettend beslissend. Regelmatig wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je normaliter helemaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden direct meer kracht voelbaar is.

Dacia chiptuning maatwerk

Moderne Dacia modellen zijn tegenwoordig van een ECU voorzien, ook wel het regelapparaat genaamd. De ECU is het brein van de Dacia motor. Het regelt onder andere het moment van ontsteking, de hoeveelheid ingespoten brandstof, de duur hiervan, bgrenzing van de koppel etc. Het regelapparaat heeft een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door middel van het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst haalbaar. Dit uit zich in een onbetwistbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de vermogenswinst aanzienlijk lager, plusminus 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Dacia deze marge zelf niet?

Een terechte vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Dacia de software niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een groot aantal landen verkocht worden. De software wordt daarom afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel vanwege allerhande redenen. Denk hierbij aan extreem weer, slechte onderhoudsintervallen, lage brandstof kwaliteit etc. Hier verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Wat is het brandstofverbruik na Dacia chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door optimalisatie van alle parameters, met name bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik verwezenlijkt worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Dacia Lodgy 2017 chiptuning? Neem contact op