Chiptuning Citroen Jumpy 2016Citroen Jumpy 2016 chiptuning specialist

chiptuning  Citroen  Jumpy 2016
Je wilt meer vermogen en tegelijk brandstof besparen op je Citroen?
Dat is mogelijk met onze maatwerk Citroen chiptuning!
Na een chiptuning van uw Citroen Jumpy 2016 heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Citroen. Wij zijn specialist in het tunen van uw Citroen Jumpy 2016.

U ervaart bij een Citroen Jumpy 2016:

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Meer trekkracht, meer dan 30% is haalbaar;
  • Een brandstofbesparing van rond de 5%;

Overzicht Citroen Jumpy 2016

Chiptuning Citroen Jumpy 2016 2.0 HDi 90pk
Chiptuning Citroen Jumpy 2016 2.0 HDi 110pk
Chiptuning Citroen Jumpy 2016 2.0 HDi 136pk
Chiptuning Citroen Jumpy 2016 2.0 HDi 128pk
Chiptuning Citroen Jumpy 2016 1.6 HDi 16V 90pk
Chiptuning Citroen Jumpy 2016 2.0 HDi 120pk
Chiptuning Citroen Jumpy 2016 2.0 HDi 160pk

Staat je Citroen Jumpy 2016 er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Citroen Jumpy 2016 chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Citroen Jumpy 2016 chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Citroen Jumpy 2016

Verbetering acceleratie

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, verlagen wij de acceleratietijd van de Citroen . De vertraging in de ontsteking reduceren wij, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het echt gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je hoofdzakelijk bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het afremmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die rechtstreeks betrekking hebben op het brandstofverbruik. Afhankelijk van de rijstijl en de brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn kunnen beschadigen. Te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename geleidelijk op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is erg bepalend. Vaak wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je meestal totaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden meteen meer kracht merkbaar is.

Citroen chiptuning maatwerk

Hedendaagse Citroen modellen zijn tegenwoordig van een ECU voorzien, beter bekend als het regelapparaat. De ECU is het brein van de Citroen motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de hoeveelheid ingespoten brandstof, inspuit duur, bgrenzing van de koppel etc. De computer is voorzien van een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door middel van het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst haalbaar. Dit uit zich in een voelbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst een stuk minder, ongeveer 6 tot 8%.

Waarom gebruikt de Citroen fabrikant deze speelruimte niet zelf?

Een terechte vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Citroen de software niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een aanzienlijk aantal landen ingezet worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook noodzakelijk wegens allerhande factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden, slechte onderhoudsintervallen, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Wat is het verbruik na Citroen chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door optimalisatie van alle parameters, zeker bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik behaald worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Citroen Jumpy 2016 chiptuning? Neem contact op