Home

Roetfilter verwijderen

Voorkom Roetfilter problemen, Wij schakelen uw roetfilter uit.

Het mag duidelijk zijn dat een roetfilter goed is voor de reductie van de roetuitstoot. Echter heeft deze meer nadelen dan voordelen.

Het roetfilter is een verbruiksartikel. Vroeg of laat zult u deze moeten vervangen omdat die verstopt zit. Een roetfilter vervangen kost al gauw tussen de 1300 en 1800 euro. Daarnaast neemt een roetfilter veel vermogen weg. Bij sommige turbo geblazen modellen tot wel 15pk en een 25nm aan trekkracht wat het roetfilter tegenhoud. Ook zorgt het roetfilter voor een verhoogt dieselverbruik. Het roetfilter moet regelmatig geregenereerd worden ( schoongebrand worden). Regeneratie van het roetfilter kan alleen plaats vinden bij een temperatuur tussen de 500 en 600 graden. Om deze temperatuur te bereiken dient er een aanzienlijke hoeveelheid diesel in het roetfilter gespoten te worden. U kunt zich voorstellen dat dit een negatieve invloed heeft op het brandstofverbruik.

Scholtmeijer tuning heeft hier een simpele en zeer effectieve oplossing voor. We verwijderen het roetfilter en schakelen deze softwarematig uit in het motormanagement. Als je alleen het filter zou verwijderen dan gaat de auto in noodloop. Het is dus echt essentieel dat wij deze in de software uitschakelen. Zodoende gaan er geen error-lampjes branden op het dashboard, en wordt het regeneratie proces niet meer gestart.

Voor het verwijderen van het roetfilter en deze softwarematig uit te schakelen hebben we het voertuig 1 volle dag nodig. De kosten die hier aan verbonden zijn verschillen per type auto. Gemiddeld ligt deze tussen de 600 en 700 euro. Dit is altijd nog zo’n 60% goedkoper dan het filter zelf te vervangen.

 

Tuning-afspraak maken

* verplichte velden

 
 

Chiptune uw auto