Chiptuning SuzukiSuzuki chiptuning specialist

chiptuning SuzukiChiptuning Suzuki: meer vermogen, koppel en brandstofbesparing?
Dat is mogelijk met onze maatwerk Suzuki chiptuning!

Wij kunnen chiptuning voor vrijwel alle Suzuki types uitvoeren. Mocht je Suzuki er niet tussen zitten, neem dan even contact op. Door het optimaliseren van de parameters zal het rijcomfort, vermogen en koppel toenemen.

Middels chiptuning worden de parameters van de Suzuki motermanagementsoftware beter afgestemd. Door deze ideale afstemming levert Suzuki chiptuning;

  • Een winst van 25% aan additioneel vermogen;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een aanmerkelijk zuinigere Suzuki, tot wel 5% besparing op brandstof;

Samengevat; Meer vermogen, koppel en brandstofbesparing voor je Suzuki.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Suzuki

Verbetering acceleratie

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Suzuki worden verlaagd . Wij beperken ook de vertraging in de ontsteking, waardoor het pedaal beter reageert zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je hoofdzakelijk bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het remmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een aantal software parameters die rechtstreeks betrekking hebben op het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en de brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling kunnen beschadigen. Dit is te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename langzaam op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is erg bepalend. Regelmatig wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je meestal totaal niet vol gas zal rijden. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht merkbaar is.

Suzuki chiptuning op maat

Moderne Suzuki modellen zijn vandaag de dag uitgerust met een ECU, beter bekend als het regelapparaat. De ECU is als het ware het brein van de Suzuki motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, de duur hiervan, bgrenzing van de koppel etc. De computer is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst te realiseren. Dit uit zich in een voelbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst een stuk minder, omstreeks 6 tot 8%.

Waarom gebruikt de Suzuki fabrikant deze speelruimte niet zelf?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Suzuki de software zelf niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een groot aantal landen verkocht worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel wegens allerlei redenen. Denk hierbij aan extreem weer, slecht onderhoud, mindere brandstof kwaliteit etc. Hier verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Wat is de brandstofbesparing na Suzuki chiptuning?

Uitgaande van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door optimalisatie van alle instellingen, zeker bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik verwezenlijkt worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar ook niet minder..

Meer weten over Suzuki chiptuning? Neem contact op